Што навистина значи ПРОЧКА и што треба да направиме во недела?
НЕДЕЛА НА ПРОСТУВАЊЕТО Несвесно и свесно   Прочка е ден одреден од Црквата кога треба да побараме простување од нашите ближни,од оние на кои свесно или несвесно сме им згрешиле, и да им простиме на оние кои свесно или несвесно нам ни згрешиле. Но, за вистински да побараме простување и вистински да простиме, неопходно е да станеме свесни во што се состои нашиот грев ...
Времево сите не зашемети - како влијаат промените на температурата
Преминот на температурите од “дебел минус” на пролетни плус 15 е шок за организмот!   Преминувањето на температурите од “дебел минус” на пролетни 15 степени, како што се случи во изминатиов период, е шок за организмот и може да предизвика бројни симптоми не само кај хронични болни туку и кај целосно здрави. Кај оние кои имаат добро здравје, позначајни варијации на надворешните ...
Елиминирајте ги белите дамки (ВИТИЛИГО) во неколку чекори. Следете ги упатствата!
Витилигото е болест која се манифестира со губење на бојата на поедини места, т.е. појавување на бели дамки со неправилна форма. Сепак, не очајувајте бидејќи дамките можете да ги направите помалку видливи користејќи ги овие намирници:   Кокосовото масло е едно од најздравите масла, а има антибактериски и антигабични својства. Добро делува и на кожата, а можете да го нанесувате на зафатените ...
Знаете ли зошто жените од цел регион трчаат во Србија? Има врска со вагината!
  Новиот тренд меѓу жените, ласерско стеснување на вагината со цел – подмладување – според официјалните ценовници во Србија е најевтино во светот и чини околу 200 евра. Поради тоа жените од цел свет доаѓаат во српските клиники за естетска хирургија барајќи ја оваа услога.   За да го зголемат сексуалното искуство и подобрат изгледот на своите приватни делови од телото, се повеќе ...
Само еден поглед на оваа слика ќе открие многу за вас – прочитајте!
Кога ќе погледнете во оваа слика колку брзо и интензивно ви се чини дека се движат зрната? Доколку станува збор за голема брзина тоа значи дека сте под голем стрес кој ве обзема и со кој не управувате добро. Значи, колку сликата се движи поспоро, толку вашата способност за совладување на стресот е подобра.   Со други зборови, кога ќе погледнете во ...
Мозочен удар – вистинит настан!
На организиран излет со скара, една девојка се сопнала и паднала. И понудиле да повикаат Брза помош, но таа сите гу убедила дека е добро и дека само поради новите чевли се сопнала од каменот.   Бидејќи делувала бледо и се тресела, и помогнала да се истресе и исчисти, и’ донеле нова чинија со храна. Остатокот од вечерта девојката го поминала весело ...
Често гледате пеперутки? Еве што може да значи тоа
Во толкувањето ширум светот, пеперутките се симбол на убавина, но и на драматични промени. Кога зачестено ги гледате, тоа значи дека ве очекува можност да го промените животот од корен.   ПРОДУКТИВНА И ПОЗИТИВНА ПРОМЕНА   Пеперутката е конечна форма на својот вид – од јајце, преку гасеница до кукла и на крајот пеперутка, овој инсект е вистински симбол на животните промени, а во ...
Прашање до Експерти
loading...
ПРЕПОРАЧУВА
Бесплатни
совети и факти
направена според
крвната група

Facebook